Friday, October 4, 2013

Performans i video, SKC, 8.10.2013. u 17č

P R O G R A M
mixed - media art trijenale
OTVORENA SVEST/OTVORENI SVET
(Open Mind/Open World)

Eho kratkih slika
Interaktivni projekt (kompjuterska animacija) Snežane Trstenjak kao istraživanje u okviru njenog doktorskog rada inspirisano radovima Cindy Thortnton (SAD) i haiku poezijom Gordane Petković. Autorka postavlja pitanje auditorijumu: ako se niste bavili kinematografijom, da li ste poželeli da se bavite montažom, da se igrate stihovima - tpografijom ili da pokrenete svoje crteže - animacijom? I poziva publiku da se uključi u projekt. Ovaj rad je deo istraživanja u okviru doktorskog rada Snežane Trstenjak. Trajanje:14 minuta.

Kodovi stvaranja

Video-performans Gordane Petković i Pjo Pjo Hlaing (Mijanmar/Burma).Tehnička obrada: Nenad Vučković, Danijela Ćuzović i Branislav Mišić. Video efekti: Nenad Vučković. Rad se temelji na sinergiji različitih kultura, ali i susretu pojedinaca s istim senzibilitetom. Trajanje 8 minuta.
http://www.youtube.com/watch?v=R6FigZzIuP0


100 reči
Interaktivni performans Nenada Vučkovića u kome je publika pozvana da svojim učešćem umetničko delo dovede do punog izraza a time i do potpunijeg razumevanja.
Trajanje: 15 minuta.

Vreme susreta - devetog meseca
Kooperativni performans Gordane Petković i Snežane Trstenjak, u kome Gordana kazuje svoju haiku poeziju, a Snežana traži odgovarajuću reč za svaki haiku, reč koja asocira sadržaj. Trajanje: 5 minuta.


Dva znoja
Power-point prezentacija i poezija uživo Brane Veljkovića, pesnika / gener. sekretara UKS
Trajanje: 4 minuta.

Naći u tebi kraj

Video rad Danijele Ćuzović inspirisam životom i delom Aleksandra Grujića, kompozitora. Muzika: Aleksandar Grujić. Fotografije: Branislav Mišić. Ova romanticna priča odvija se u urbanom ambijentu, koji i nije baš romantičan.
Trajanje 6min.

Poezija u pokretu
Gestualno-poetski performans Vesne Baaij, pesnikinje i balerine, ispunjen izuzetnim emocionalnim sadržajima.
Trajanje: 5 minuta.


Coca-colism  = porobljavanje ljudi/silovanje planete
Art-akcija Dejana D. Markovića uz komplimente za business. Dejan Marković je ove 2013. preveo, priredio i promovisao knjigu "TRAGOVI KARMINA - tajna istorija (kulture) XX veka" (u kojoj kičmu kreativnog bunta XX veka čine: DADA-Situacionizam-Punk pokret) i ovaj projekt je, najvećim delom, inspirisan tom knjigom.
Trajanje 15 minuta.


Pomešana osećanja u istoj stvarnosti
Mixed-art performans grupe KVARt (Ruzica Mitrović, Eli Obodjan, Filimir i Dobrica Kamperelić). U performansu kroz pokret, zvuk i igrokaz dočarava se čitava skala osećanja: od potištenosti do ushiđenosti, od razdraganosti do razdražanosti, od neakcija flegmatika do reakcija kolerika, od kuliranja do foliranja i ispada besa. Trajanje 15 minuta.


Misli o velikom brodu - Poetsko/vizuelni nastup
Milan Mladenović

Zora
Video rad Nenada Vučkovića
Autor iskazuje mogućnosti pretapanja boja u apstraktnom slikarstvu, posebno vidljive u vreme svanuća.  Trajanje: 4 minuta.






No comments:

Post a Comment